Over Maaike Kammerman

Over Maaike Kammerman

Maaike en Martijn leerden elkaar begin 2020 kennen. Ze werkten toen bij MKB Brandstof intensief samen aan de realisatie van missie Klimaatpositief 2025 en de integratie van het model voor Klimaatpositief Ondernemen. Maaike ontdekte zo door eigen ervaring de kracht en betekenis van Klimaatpositief Ondernemen. Haar verbinding hiermee is zo sterk, dat ze zich inmiddels ook inzet om Klimaatpositief Ondernemen landelijk onder de aandacht brengen bij professionals en bedrijven én hen te ondersteunen bij de uitvoering daarvan.

Maaike Kammerman (1979) werkte van 2001 tot en met 2008 bij retailorganisaties in diverse marketing/communicatie rollen. Van bladmanager tot brandmanager bij DA Retailgroep BV, waarbij zij haar liefde voor merken begon te ontdekken. Bij de switch van retail naar reizen, kwam online(marketing) om de hoek kijken. Binnen de dynamische Sunweb Group trok zij op met de vele online specialisten en maakte ze zich naast branding ook het online marketing-stuk eigen. De rol Brand Manager is haar op het lijf geschreven, de combinatie van merken positioneren, bouwen, onderhouden en promoten. Maar dat niet alleen. Ze kwam tot het inzicht dat haar enthousiasme en makkelijk verbinding maken met collega’s, klanten en partners haar in staat stelde tot mooie en werkende campagnes te komen en ook veel plezier in haar werk te hebben. 

Na 7 jaar retail en 6 jaar reisbranche begon het maatschappelijke te kriebelen. In de tussentijd was ook haar gezin uitgebreid met een zoon en een dochter. Een volgende organisatie waar ze haar passie liet stralen was De Consumentenbond. Met een groot ledenbestand, gedreven en activistische collega’s, een enorme naamsbekendheid en een divers aanbod aan producten en diensten. Naast het opzetten van campagnes kwamen er ook vragen naar voren als “Hoe kunnen we relevant zijn voor de jongere doelgroep?”, “Hoe zorgen we voor een logisch en werkend verdienmodel?” en “Waar staan we nou eigenlijk echt voor?” Deze vragen wakkerden iets anders aan en hadden meer dan alleen een oplossing nodig. Door te luisteren naar klanten en collega’s, door te vragen en niet te snel tevreden te zijn met een antwoord. Vraagstukken even laten rusten als dat nodig was.  Zorgde ze ervoor dat projecten naar een hoger level getild werden en dat Maaike een veelgevraagde collega was om mee samen te werken.

Sinds 2020 is Maaike actief bij MKB Brandstof als marketeer én organisatie versterker. Hier heeft ze ook haar opleiding tot coach gevolgd en op dit moment is ze bezig met de opleiding Systeem Dynamieken in Families en Organisaties. Maaike is ervan overtuigd dat je in elke organisatie commercieel kan ondernemen met liefde voor een betere wereld. En kan dat bij MKB Brandstof dagelijks toepassen. De transitie van fossiel naar elektrisch, toenemende concurrentie en de technologische ontwikkelingen vragen hierom. Maaike kan zich goed staand houden tijdens het balanceren binnen de paradoxen bestaand belang vs vernieuwing en menselijkheid vs zakelijkheid. Ze is in staat collega’s te enthousiasmeren en mee te nemen in haar geloof dat gepassioneerde mensen de beste en mooiste resultaten bereiken. Iedereen die met haar heeft samengewerkt zal dat bevestigen.

In haar privéleven is Maaike veel buiten in de tuin, wandelend of hardlopend te vinden. De eerste zonnestralen weet zij op te vangen en door te geven. Ook kan je haar vinden in een boek en geniet ze van reizen, spelletjes doen, koken, heerlijk uit eten met vriendinnen en vrienden, een goed glas wijn of een gin-tonic. Zo straalt ze door het leven samen met haar gezin en de mensen om haar heen.