Meer werkgeluk met ‘een kantoorhond’

Meer werkgeluk met ‘een kantoorhond’

| Leestijd: 1 minuut

Een kantoorhond, elke week een uurtje wandelen met de Chief Happiness Officer en gamification, het zijn enkele voorbeelden van hoe organisaties in Nederland werken aan het versterken van het gevoel van werkgeluk van medewerkers. Ik kom steeds vaker dit soort initiatieven tegen en als ik erover spreek, dan merk ik ook dat andere organisaties dergelijke ideeën adopteren en gaan uitproberen. Slaan we door met z’n allen of is het bedrijfsmatig gezien juist heel verstandig om dit soort dingen te doen?

Het fenomeen zesurige werkdag is komen overwaaien uit Zweden. Toyota in Göteborg werkt bijvoorbeeld al meer dan tien jaar met een zesurige werkdag. Ze geven aan dat hun winst sinds deze switch met 25% is gestegen en dat hun personeel veel productiever en gelukkiger is. Het spreekt voor zich dat daardoor ook het ziekteverzuim veel lager is.

Het percentage bevlogen medewerkers bedraagt slechts 12 a 13% en de meest recente cijfers van het CBS laten zien dat 24,1% van de beroepsbevolking niet blij of zelfs ongelukkig is met z’n baan. Ook kampt zo’n 10% van de werkende mensen met forse burn out klachten. Naast de menselijke tragiek is dit voor een bedrijf een enorme gemiste kans, want een ‘ongelukkige werknemer is een onproductieve werknemer.’ En precies dat is de reden waarom steeds meer organisaties het roer omgooien en zich anders gaan organiseren. Brandpunt heeft hier een inspirerende reportage van gemaakt, die je in korte tijd een aardige impressie geeft. Bekijk hier de uitzending van Brandpunt