Boekblog: Teams … een love story

Boekblog: Teams … een love story

| Tijd: 3 minuten

Een paar jaar geleden is systemisch werken op mijn pad gekomen. Ondertussen volg ik een opleiding systeemdynamieken in families, luister ik regelmatig podcasts en lees ik boeken over systeemdynamieken. Dit boek ontving ik van mijn oom met kerst. Een relatief dun boek met korte hoofdstukken. Het heeft me meer gegeven dan dat, ik neem je mee.

“Het geheel beweegt anders dan de som der delen.”
Sta je wel eens stil bij, in wat voor een team of teams je eigenlijk werkt? Is dat een team van personen of functies? Of kenmerkt het team zich meer als een familie, religie of wapenbroeders? Een team is net een levend wezen en de leden van het team ook. Luister daarom eens een periode extra goed naar je team en je collega’s en gebruik tijdens dat luisteren ook je ogen. Wat valt je op? Stel jezelf de vraag: als dit team zou kunnen spreken, wat zou het dan zeggen. Probeer het eens! Het kan je zomaar verwonderen wat voor een antwoord er in je opkomt. 

Teamleden zijn vaak heel anders dan een team als geheel. Het team waarin je zit is dus geen optelsom van de afzonderlijke delen. Ieder teamlid is verbonden met vele systemen. Kijk naar jezelf, je maakt deel uit van je gezin, je land, de opleiding die je hebt mogen volgen. Conflicten binnen een team zijn vaak ook niet echt een clash tussen teamleden. Het is meer een clash tussen systemen. Er spreken meerdere systemen door teamleden heen. Het is goed en waardevol om je daar bewust van te zijn.

En dan patronen. Dit boek zet een aantal patronen uiteen. Ik las ze en herkende meerdere patronen bij mezelf. De boventoon voerde triangulering. Ik besefte me dat ik een echte vadersdochter ben. Ga net als mij in dit boek op zoek naar je eigen patronen en zet de vaardigheden in die daarbij horen. Zowel in je relatie als in je werk. Want: “Patronen niet opgelost willen worden, ze willen begrepen worden.”

Een derde thema dat ik wil uitlichten is ‘vertrekken en laten gaan’. Als iemand uit een team vertrekt, om welke reden dan ook, dan kun je ervoor zorgen dat het potentieel van zowel het team als de vertrekkende collega zo hoog mogelijk blijft. Als iemand op een goede manier vertrekt, des te meer kans dat een nieuwe collega haar plek kan vinden én dat de vertrekkende collega een andere baan of plek vind in de rest van zijn leven. Maar hoe doe je dat? 

  1. Geef de vertrekkende collega de kans om het eigenaarschap van zijn of haar bijdragen over te dragen aan het team. Maak dus echt tijd vrij voor een mondelinge overdracht van werkzaamheden en ideeën die bij deze persoon leven. Regelmatig komen hier emoties bij kijken, loslaten is niet altijd makkelijk.  

  2. Sluit en stop de onbalans die er mogelijk nog is. Vaak is het zo dat er dingen hebben gespeeld. Het harde werken is niet gezien of een andere collega verdiende meer salaris. Zo’n onbalans zit vaak diep en zorgt voor blijvende verbondenheid. Als de vertrekkende collega het aandurft dit te benoemen en hardop uitspreekt dat hij deze onbalans achter zich laat zal hij en het team ‘vrij’ zijn. 

  3. Laat de vertrekkende collega ook zijn of haar dingen meenemen, die hij de rest van zijn leven nodig heeft. Denk hierbij aan de creativiteit of humor van een persoon of het doorzettingsvermogen. Niet iedereen beseft wat hij allemaal heeft gegeven. Het is zonde om dat achter te laten. Laat iemand vertrekken met alles wat van hem is. Het is behulpzaam als iemand van een team dit tegen de vertrekkende collega zegt dat alles wat bij hem of haar hoort meegenomen mag worden. 


Doe dit op een respectvolle manier, zonder iets mooier of lelijker te maken dan het is.

Het boek heeft me naast een hoop inzichten ook veel begrip gegeven over het werken in en met teams en teamleden. Interventies zijn nu makkelijker te doen, om mijn eigen manier, vanuit mijn hart, ziel en vakmanschap.


“Waarom teams eigenzinnige wezentjes zijn die soms heel andere dingen doen dan de teamleden willen”

Boekdetails
Titel: Teams … een love story
Schrijver: Jan Jacob Stam

Te bestellen via Youbedo

Stuur een bericht naar Maaike

Wil je verder praten over dit boek of een ander onderwerp? Je mag me altijd een e-mail sturen. Liever telefonisch of online contact? Tijdens een vrijblijvende kennismaking kunnen we verkennen in hoeverre ik iets voor jou en/of je organisatie kan betekenen. Je kan via de knop ‘Mail mij’ een e-mail sturen. Leuk om van je te horen.