Boekblog: Een vlecht van heilig gras

Een vlecht van heilig gras

Boekblog: Een vlecht van heilig gras

| Tijd: 1 minuut

Soms lees je een boek in één ruk uit. Dit boek niet… Ik heb er ruim 4 maanden over gedaan, het kon ook niet anders. Dat wilde het boek van mij. Vertragen, met aandacht naar bewustwording. Hier lees je mijn grootste inzichten uit het boek.

Je staat er misschien niet zo gauw bij stil dat de aarde ons alles geeft wat we nodig hebben. Het is daarom best een vreemde tweedeling die we hebben gemaakt tussen houden van mensen en houden van de natuur. We weten dat liefde voor een ander persoon de kracht heeft om iets teweeg te brengen. Dat ze alles kan veranderen. Liefde voor de natuur beschouwen we als iets innerlijks wat alleen in ons hoofd en in ons hart teweeg brengt. Dat klopt toch eigenlijk niet?

We kunnen pas van de aarde houden als we er verdriet om kunnen hebben. Verdriet is een teken van spirituele gezondheid. Want zelfs een gewonde aarde voedt ons. We moeten iets terugdoen. We kunnen samen werken aan herstel.

Wat nou als we een relatie aangaan met de aarde? Een relatie blijft bestaan. Dat we weer een relatie van respect, verantwoordelijkheid en wederkerigheid naar de natuur krijgen. En liefde natuurlijk. Wat geef jij terug aan de aarde?

Dit boek heeft mijn kijk op de natuur blijvend veranderd. Elke stap die ik zet, de lucht die ik inadem, de warmte van een zonnestraal op mijn huid. Dankbaar!“Hoe de natuur, wetenschap en traditionele kennis ons leren respectvol met de aarde om te gaan”

Boekdetails
Titel: Een vlecht van heilig gras
Schrijver: Robin Wall Kimmerer

Te bestellen via Youbedo